Info

Fa. H.Crooijmans & Zn startte haar boomkwekerij activiteiten in 1898 en werd opgericht door de overgrootvader (H.Crooijmans) van de huidige eigenaren Fred en Hetty Crooijmans.

In 1915 volgde de inschrijving in de Kamer van Koophandel.

Er werden verschillende soorten planten gekweekt zoals rozen, coniferen, vruchtbomen, heesters, bos- en haagplantsoen enz. De planten werden vooral in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië verkocht.

Later ontwikkelde de productie van planten zich meer en meer in de richting van struikrozen, stamrozen, rozen zaailingen, vruchtbomen, coniferen en onderstammen voor rozen en vruchtbomen.

De handel in planten werd steeds belangrijker.

Op dit moment betreffen de belangrijkste culturen in de kwekerij rozen, vruchtbomen en onderstammen. Ongeveer 30% van de activiteiten bestaat uit teelt en 70% uit handelsactiviteiten.

Crooijmans is voor onder andere Nederland licentiehouder van de Franse Delbard rozen. Een collectie bekend om de veelal geurende, gezonde rozen met een zeer ruim toepassingsgebied. Ook is er een fantastische collectie schilderrozen.
Daarnaast is Crooijmans licentiehouder van de Franse Guillot rozen. Dit is een collectie van oude kleurrijke rozen en de collectie Generosa®. Deze collectie bestaat uit klassieke, moderne, grootbloemige, doorbloeiende en sterk geurende rozen.

Crooijmans heeft een uitgebreid netwerk. Ze hebben bedrijven in Frankrijk, Bulgarije en Polen.

Planten worden verkocht in Nederland, Europa en daarbuiten.

In de zestiger jaren ontwikkelde Crooijmans samen met twee andere bedrijven, de verpakkingsmachines ‘Rosematic’ en ‘FloraPack’ om planten te verpakken voor o.a. winkelverkoop.

Enkele jaren later werd Crooijmans importeur van de ‘Rasspe bundelmachines’ om planten te bundelen bij het leverklaar maken.

De machines en verpakkingsmaterialen worden verkocht in Nederland en in het buitenland.